ALGEMEEN
 
HOE WERKT IMMOCHECKER?

Start uw berekening op de homepage. Vul alle velden in. Kies daarna de informatie die u wenst. Betaal en ontvang het resultaat van uw berekening.

U kunt ook meerdere berekeningen maken als u dat wenst. U kiest daarbij voor een aantal berekeningen of voor een abonnement van 1, 2, 3, 4, 6 of 12 maanden. Dat is heel interessant als u op "huizenjacht" gaat.

WELK VASTGOED BEREKENT IMMOCHECKER?

De waarde van een bouwgrond, huis, appartement, studio, garage, carport, staanplaats of vakantiewoning kunt u berekenen met Immochecker.

Samengevat maakt Immochecker berekeningen van vastgoed met een woonfunctie. Immochecker is niet geschikt om berekeningen te maken van kantoren, commercieel of industrieel vastgoed. Voor bijzonder vastgoed kunt u een beroep doen op een expert van www.immochecker.be

WELKE INFORMATIE GEEFT IMMOCHECKER?

Met Immochecker.be bepaalt u zelf welke informatie u wenst.

U kiest tussen Basic-, Premium- of Expert-informatie. Het verschil zit in wat u krijgt en in de kostprijs van de berekening.

Basic kost is gratis en geeft de waarde van het goed dat u berekende. U krijgt daarnaast een advies over de vraagprijs die u kunt hanteren als verkoper of over de biedprijs die u kunt gebruiken als koper.

Premium kost € 14,95 en geeft u naast de waarde en de adviesprijs ook vergelijkingspunten : de verkoopprijzen van vergelijkbaar vastgoed in de gemeente en vergelijkt uw berekening ten opzichte van de verkoopprijzen in de omgeving. Daarenboven biedt de Premium module ook de aktekosten bij de notaris en de mogelijkheid om de kostprijs van de hypotheek te berekenen.

Expert kost € 24,95 en geeft u de meeste informatie. Naast premium informatie krijgt u ook nog kaartjes met nuttige geografische informatie (stratenplan, inplantingsplan, overstromingsrisico en watergevoeligheid, afstanden van het goed tot centrum, politie, ziekenhuis, scholen …) en een bijzonder nuttige checklist die elke leek de ogen geeft van een expert ter plaatse bij het inschatten van de kwaliteit van een bouwgrond, huis of appartement .

HOE LANG DUURT HET OM EEN BEREKENING TE MAKEN?

3 Minuten hebt u nodig om een berekening te maken met Immochecker.

Dat is zeer snel. Zorg ervoor dat u alle informatie bij de hand hebt.

Gebruik de invulbladen om alle nodige informatie te verzamelen.

KAN IK EEN FOUTIEVE BEREKENING CORRIGEREN?

Neen. U kunt wel een nieuwe berekening maken.

Controleer de ingevoerde gegevens voor u de berekening laat uitvoeren.

Voor de prijs moet u het niet laten. De aankoop van een woning is voor de meeste mensen de duurste aankoop uit hun leven. Het is belangrijk dat u als koper of verkoper de transactie sluit tegen een correcte prijs. Niet te weinig en niet te veel.

 
BETALEN
 
HOE KAN IK BETALEN?

Betalen kan met uw gewone bankkaart, via Paypal, met uw Visa of Mastercard.

Voor betaling met uw bankkaart, Visa of Mastercard hebt u uw kaartlezer nodig.

PayPal is een online betaalsysteem voor online en mobiele betalingen. Om te betalen is alleen een e-mailadres nodig. Betalingen kunnen gedaan worden vanaf een bankrekening, creditcard of van ontvangen geld op de PayPal-rekening. Er kan ook geld worden overgeschreven naar een eigen bankrekening. Voor meer info ga naar www.paypal.be

WAT KOST EEN BEREKENING?

Een berekening kost € 4,95, € 9,95 of € 14,95.

De prijs hangt af van de informatie die u kiest. Kijk in het menu Tarieven voor meer uitleg.

U betaalt voor 1 berekening, u betaalt voor meerdere berekeningen of u kiest voor een abonnement voor 1, 2, 3, 4, 6 of 12 maanden.

Meerdere berekeningen tegelijkertijd aankopen is veel voordeliger. Een voorbeeld : bij aankoop van 24 berekeningen van de Premium calculator betaalt u €288.95. Omgerekend is dat €12,04 per berekening. Als u slechts 1 berekening maakt betaalt u € 18,95 per Premium berekening.

EEN OF MEERDERE BEREKENINGEN?

Betalen kan voor 1 berekening of voor meerdere berekeningen.

Kies het aantal berekeningen dat u wenst of kies voor een abonnement van 1, 2, 3, 4, 6 of 12 maanden.

Een abonnement van bv. 1 maand is handig en voordelig om meerdere berekeningen te maken. Voor € 75 kunt u een maand lang alle berekeningen maken die u wenst. Zo kunt u van één huis, appartement of bouwgrond meerdere berekeningen maken of kunt u meerdere huizen, appartementen of bouwgronden met elkaar vergelijken.

HOE GEBRUIK IK MIJN KORTINGSCODE?

Kortingscodes vindt u bij partners of in de pers, bij artikels of reclame over Immochecker. Vul de kortingscode in voor u betaalt.

De korting wordt onmiddellijk verrekend bij de aankoop van uw berekening.

ZIJN MIJN BEREKENINGEN TERUGBETAALBAAR?

Immochecker stort geen gelden terug. U kiest zelf de informatie die u wenst en u vult zelf de informatie in voor de berekening. Het spreekt voor zich dat het resultaat van de berekening sterk bepaald wordt door uw keuzes.

Wel kunt u bij ons terecht voor informatie over de werking van Immochecker.

Aarzel niet ons te contacteren voor uw vragen op 070/660 474

 
KOPERS EN VERKOPERS
 
HOE HELPT IMMOCHECKER KOPERS?

Vermijdt om te veel te betalen door uw bod te baseren op de advies biedprijs van Immochecker. Zodoende hebt u minder kans op miskoop.

De zoektocht naar vastgoed is vaak frustrerend. Het onafhankelijk advies over de waarde van het vastgoed behoedt u voor een financiële kater.

De calculator aankoopbudget rekent voor u uit hoeveel geld u kunt lenen ‘zonder u pijn te doen’. Zo weet u meteen of u in staat bent om een vastgoed probleemloos af te betalen of niet.

HOE IS IMMOCHECKER NUTTIG VOOR VERKOPERS?

Vastgoed wordt sneller verkocht tegen een correcte prijs.

Verkopers starten vaak bij een (veel) te hoge vraagprijs. Het resultaat is een rits gemiste kansen (kopers die afhaken) en een lange verkoopperiode die veel inspanning vergt (bezoeken van kopers).

Immochecker biedt u onafhankelijk advies over de waarde van het vastgoed. Zo kunt u met minder moeite en op kortere tijd uw vastgoed verzilveren.

KAN IK VRAGEN STELLEN OVER MIJN BEREKENINGEN?

U kunt uw vraag stellen aan onze experten.

Vragen kunt u stellen over de werking van Immochecker en over technische problemen die u ervaart bij het maken van de berekening.

Binnen de 48 uur ontvangt u gegarandeerd een antwoord op uw vraag. Opgelet! De vragen moeten betrekking hebben op de berekening die u maakte.

Voor onafhankelijke waardebepalingen door een expert kunt u terecht bij www.immochecker.be

GEEFT IMMOCHECKER OOK ADVIES?

Naast het berekend resultaat, krijgt u ook advies over de prijs die u kunt bieden (voor kopers) of de prijs die u kunt vragen (voor verkopers).

Vooral de “Premium” en de “Expert” calculatoren geven u zeer interessante extra informatie. Kijk hiervoor bij "Welke informatie wenst u?"

 
WAARDE EN ENERGIE
 
HOUDT IMMOCHECKER REKENING MET DE ENERGIEPRESTATIE?

Immochecker houdt rekening met de energieprestatie van de woning door de kenmerkende bouwtechnische en energetische eigenschappen van het tijdperk waarin de woning gebouwd werd te vergelijken met de huidige energetische en bouwtechnische normen. Dat resulteert in een correctere waardering.

Bovendien geeft het een indicatie van de meerwaarden of van de kosten die u mogelijk dient te voorzien om de woning op energetisch vlak te verbeteren.

Opgelet! Immochecker houdt geen rekening met de EPC of EPB waarde omdat het EPC of EPB een instrument is waarmee de Vlaamse Overheid en het Brussels Gewest een beleid voeren waardoor bepaalde energetische kenmerken van huizen en appartementen overgewaardeerd of ondergewaardeerd worden t.o.v. de realiteit.

WELKE WAARDEN BEREKENT IMMOCHECKER?

Immochecker berekent de maximale en minimale waarde van een goed.

De maximale waarde wordt vaak ook aangeduid als de venale waarde. De minimale waarde noemt men vaak ook de waarde in gedwongen verkoop van het vastgoed.

De bijbehorende notariskosten en de kosten van de hypotheek kunt u indien gewenst ook berekenen.

Daarnaast krijgt u ook advies over de prijs die u kunt bieden (voor kopers) of de prijs die u kunt vragen (voor verkopers). De “Expert” module geeft naast de waarde ook zeer nuttige geografische informatie en een extra checklist.

HOUDT IMMOCHECKER REKENING MET DE MARKTPRIJZEN?

Immochecker houdt rekening met de marktprijzen en met de intrinsieke waarde van het goed op basis van de kenmerken van het huis, appartement of bouwgrond.

Via de vergelijkingspunten geeft Immochecker ook informatie over de markt in uw gemeente en over de plaats van uw woning in de markt.

Parameters waarmee Immochecker rekening houdt in de berekening van de grondwaarde zijn de volgende : gemeente, deelgemeente, oppervlakte, diepte en breedte van het perceel, vorm, oriëntatie en ligging. Immochecker berekent de waarde van een bouwgrond op basis van al deze parameters. De waarden van deze parameters kunt u gemakkelijk achterhalen.

Naarmate u meer parameters kunt invullen, krijgt u een betere berekening.

Vaak rekent men op basis van een vaste eenheidsprijs per m² zonder rekening te houden met de diepte. Het resultaat van zo’n eenvoudigere berekening is natuurlijk nooit echt goed.

Voor de berekening van de waarde van huizen, appartementen en constructies houdt Immochecker rekening met de volgende parameters : bouwjaar, verbouwjaar, oppervlakte en hoogte van kelder – gelijkvloers – verdiepingen – zolder, aanleg van tuin – terrassen – opritten, niveau van afwerking, gebruik en onderhoud. De waarden van deze parameters kunt u gemakkelijk achterhalen.

Naarmate u meer parameters kunt invullen, krijgt u een betere berekening. Immochecker berekent de waarde van een woning op basis van en m² en m³ per bouwlaag. Deze dubbele berekening resulteert in een correcte waarde.

Vaak rekent men enkel op basis van oppervlaktes. Het resultaat van zo’n eenvoudigere berekening is niet zo goed.

ZIJN DE BEREKENINGEN VAN IMMOCHECKER BETROUWBAAR?

Immochecker maakt elk jaar meer dan 100.000 berekeningen. Sedert de start in 2007 maakten we al bijna 500.000 berekeningen.

Immochecker is wel degelijk betrouwbaar. De berekeningen zijn gebaseerd op de effectieve verkoopprijzen en de intrinsieke waarde van alle gronden, huizen en appartementen in België van het afgelopen jaar.