ALGEMEEN
 
HOE WERK IK MET IMMOCHECKER?

Met Immochecker bepaalt  u zelf de waarde van vastgoed in België.
Geef het adres in. Start uw berekening op de homepage. Volg de 7 stappen tot het resultaat.
Op 5 minuten tijd kent u de waarde. U kunt zoveel berekeningen maken als u wenst.

Start een berekening hier

HOE LANG DUURT HET OM EEN BEREKENING TE MAKEN?

Op 5 minuten tijd kent u de waarde.  U ziet het resultaat meteen.
Zelfs als u geen idee hebt van de grootte van het perceel of de woning, kunt u de berekening maken : Immochecker kent deze informatie. Daarenboven suggereert Immochecker de afwerking van de woning op basis van eigen gegevens en de energieprestatie op basis van het bouw- en renovatiejaar.
Hoe meer informatie u toevoegt, hoe preciezer de waardeberekening.

Start een berekening hier

KAN IK EEN FOUTIEVE BEREKENING CORRIGEREN?

Ja.  U kunt een foutieve ingave corrigeren. 
Van het resultaat gaat u terug naar 1 van de 7 stappen en u verbetert u uw ingave.
Daarna klikt u weer door naar stap 7 en ziet u het verbeterde resultaat.

Start een berekening hier

IK KRIJG HET RESULTAAT VAN DE BEREKENING. ANDEREN OOK? 

U hebt de keuze. Ofwel berekent u anoniem ofwel gratis.
Anoniem : u betaalt voor de berekeningen en u alleen ziet het resultaat.
Gratis : als u niet betaalt wordt u automatisch een lead voor maximaal 1 makelaar bij u in de regio die u kan opbellen op basis van de informatie uit de berekening die u maakte.

Start een berekening hier

WELK VASTGOED BEREKENT IMMOCHECKER?

De waarde van een bouwgrond, huis, appartement, studio, garage, carport, staanplaats of vakantiewoning kunt u berekenen met Immochecker. 
Immochecker maakt berekeningen van vastgoed met een woonfunctie. De waarde van woningen voor gemengd gebruik en vrije beroepen kunnen ook berekend worden met Immochecker.  Immochecker is niet geschikt om berekeningen te maken van kantoren, commercieel, industrieel vastgoed, openbare gebouwen of appartementsgebouwen. 
Voor bijzonder vastgoed kunt u een beroep doen op een expert van realest.be

WELKE INFORMATIE GEEFT IMMOCHECKER?

Immochecker berekent  de marktwaarde en de waarde in gedwongen verkoop van het vastgoed van uw keuze. Immochecker.be geeft u telkens een compleet pakket informatie.
Concreet geeft Immochecker alle beschikbare informatie over perceel (zoals grootte, breedte, vorm, oriëntatie), ligging en inplanting en ook de grondprijs per m².  Verder krijgt u info over overstromingsrisico, geluidsoverlast en afstanden van de woning tot centrum, politie, ziekenhuis, scholen etc. 
Immochecker geeft daarnaast alle beschikbare informatie over de woning zoals oppervlakte van perceel, gebouw en de gekende bijgebouwen. U kunt daarbij de verdiepingen, garages en staanplaatsen, zolders en kelders aanduiden zodat u een concreet beeld krijgt van de totale grootte (oppervlaktes en volumes) van de woning (en bijgebouwen) in kwestie.
Renovaties, de afwerking en energieprestatie bepalen mee de waarde van de woning en komen ook aan bod. Zelfs als u er geen idee van hebt geeft Immochecker deze informatie aan. 

Start een berekening hier

 
BETALEN
 
HOE KAN IK BETALEN?

Betalen kan met uw gewone bankkaart, via Paypal, met uw Visa of Mastercard.
PayPal is een online betaalsysteem voor online en mobiele betalingen. Om te betalen is alleen een e-mailadres nodig. Voor meer info ga naar paypal.be

WAT KOST EEN BEREKENING?

Gratis berekenen doet u met de Basic formule.
Stuur in de laatstse stap een SMS met het paswoord IMMO naar 8989 om het rapport te zien. 
Opgelet! 1 Makelaar uit uw regio kan u contacteren op basis van de berekening die u maakte.
€ 24,95 betaalt u via de Premium formule voor 3 berekeningen
Registreer u, kies voor de Premium formule en maak uw berekeningen.
Het resultaat van uw berekeningen wordt niet gedeeld : alleen u kent de berekende waarde. 
€ 45 betaalt u via de Expert formule om 1 maand lang onbeperkt berekeningen te maken.
Registreer u, kies voor de Expert formule en maak uw berekeningen.
Het resultaat van uw berekeningen wordt niet gedeeld : alleen u kent de berekende waarde. 

Start een berekening hier

HOE GEBRUIK IK MIJN KORTINGSCODE?

Kortingscodes vindt u bij partners of in de pers, bij artikels of reclame over Immochecker. Vul de kortingscode in voor u betaalt.
De korting wordt onmiddellijk verrekend bij de aankoop van uw berekening.

Start een berekening hier

ZIJN MIJN BEREKENINGEN TERUGBETAALBAAR?

Immochecker stort geen gelden terug. U vult zelf de informatie in voor de berekening. Het spreekt voor zich dat het resultaat van de berekening sterk bepaald wordt door uw keuzes. Wel kunt u bij ons terecht voor informatie over de werking van Immochecker.
Aarzel niet ons te contacteren voor uw vragen op 0800 64 200

Start een berekening hier

 
ADVIES, VRAGEN EN INFORMATIE
 
KAN IK VRAGEN STELLEN AAN IMMOCHECKER?

Vragen kunt u stellen over de werking van Immochecker en over technische problemen die u ervaart bij het maken van de berekening. Binnen de 48 uur ontvangt u gegarandeerd een antwoord op uw vraag. Opgelet! De vragen moeten betrekking hebben op de berekening die u maakte.
Voor onafhankelijke waardebepalingen door een expert kunt u terecht bij realest.be 

IK BEN KOPER. HOE KAN IMMOCHECKER ME HELPEN?

Immochecker geeft u eerst en vooral nuttige informatie die vaak niet beschikbaar is op het ogenblik dat het nodig is om een goed overwogen beslissing te nemen. Daarnaast krijgt u inzicht in de waarde van het vastgoed dat u berekende . Zodoende vermijdt u te veel te betalen en hebt u minder kans op een miskoop.
Voor onafhankelijke waardebepalingen door een expert kunt u terecht bij realest.be .

IK BEN VERKOPER. WAT HEEFT IMMOCHECKER ME TE BIEDEN?

Verkopers hebben soms geen idee van de waarde van hun vastgoed. Anderen starten vaak bij een (veel) te hoge vraagprijs. Het resultaat is een rits gemiste kansen (kopers die afhaken) en een lange verkoopperiode die te veel inspanning vergt. Immochecker biedt onafhankelijk advies over de waarde van het vastgoed op basis van alle kenmerken en objectiveerbare plus- en minpunten.
Voor onafhankelijke waardebepalingen door een expert kunt u terecht bij realest.be 

STUURT IMMOCHECKER OOK EXPERTS OM WAARDEBEPALINGEN TE MAKEN?

Immochecker is een online platform waarop u zelf berekeningen kunt maken.
Voor onafhankelijke waardebepalingen door een expert kunt u terecht bij realest.be 

 
WAT BEPAALT DE WAARDE VAN VASTGOED?
 
WAT IS DE BASIS VAN DE BEREKENINGEN VAN IMMOCHECKER?

Immochecker houdt enerzijds rekening met statistische gegevens zoals verkoopsprijzen van huizen, appartementen en bouwgronden en anderzijds met de specifieke kenmerken van het vastgoed in kwestie zoals bouwjaar, verbouwjaar, oppervlakte  en volume, niveau van afwerking, gebruik en onderhoud, energieprestatie. Zelfs als u niets afweet van de elementen die de waarde bepalen van het goed dat u berekent, kunt u een goede inschatting maken van de waarde.
Immochecker vult voor u namelijk alles in wat we al weten in. En dat is heel veel. Hebt u meer of andere informatie? Dan kunt u die informatie gebruiken om zo uw berekening te maken.
De expert van www.realest.be gebruikt trouwens ook Immochecker voor de waardering van uw huis, appartement, studio, garage of bouwgrond.

Start een berekening hier

HOUDT IMMOCHECKER REKENING MET DE ENERGIEPRESTATIE?

Immochecker houdt rekening met de energieprestatie van de woning door de kenmerkende bouwtechnische en energetische eigenschappen van het tijdperk waarin de woning gebouwd werd te vergelijken met de huidige energetische en bouwtechnische normen. Dat resulteert in een correctere waardering.

Bovendien geeft het een indicatie van de meerwaarden of van de kosten die u mogelijk dient te voorzien om de woning op energetisch vlak te verbeteren.

Opgelet! Immochecker houdt geen rekening met de EPC of EPB waarde omdat het EPC of EPB een instrument is waarmee de overheden een beleid voeren waardoor bepaalde energetische kenmerken van huizen en appartementen (zoals zonnepanelen en elektrische verwarming) overgewaardeerd of ondergewaardeerd kunnen worden t.o.v. de realiteit.

Start een berekening hier

WELKE WAARDEN BEREKENT IMMOCHECKER?

Immochecker berekent de maximale en minimale waarde van een goed.
De maximale waarde wordt vaak ook aangeduid als de venale waarde. De minimale waarde noemt men vaak ook de waarde in gedwongen verkoop van het vastgoed.
De bijbehorende notariskosten en de kosten van de hypotheek kunt u voorlopig nog niet berekenen.
Daarnaast krijgt u ook een indicatie van de meerwaarden of van de kosten die u mogelijk dient te voorzien om de woning op energetisch vlak te verbeteren, conform de huidige normen.

Start een berekening hier

HOUDT IMMOCHECKER REKENING MET DE MARKT?

Immochecker houdt rekening met de marktprijzen en met de intrinsieke waarde van het goed op basis van de kenmerken van het huis, appartement, studio, garage of bouwgrond.
Parameters waarmee Immochecker rekening houdt in de berekening van de grondwaarde van een woning zijn o.a.  gemeente, oppervlakte, diepte en breedte van het perceel, vorm, oriëntatie en ligging. Immochecker berekent de waarde van een bouwgrond op basis van al deze parameters. De waarden van deze parameters kunt u gemakkelijk achterhalen. Vaak rekent men op basis van een vaste eenheidsprijs per m² zonder rekening te houden met de diepte. Het resultaat van zo’n eenvoudigere berekening is natuurlijk nooit correct of goed.
Het spreekt voor zich dat Immochecker geen rekening kan houden met het aantal geïnteresseerde kopers voor een woning. Als er meerdere kopers zijn die de woning willen kopen, zal de prijs natuurlijk stijgen. En omgekeerd.

Start een berekening hier

IS IMMOCHECKER BETROUWBAAR?

Immochecker maakt elk jaar meer dan 25.000 berekeningen. Sedert de start maakten we al bijna 275.000 berekeningen. Immochecker is dus wel degelijk betrouwbaar. De berekeningen zijn gebaseerd op de effectieve verkoopprijzen van alle gronden, huizen en appartementen in België van vorig jaar. 

Start een berekening hier